Analysis of Unemployment Using Four-Factor Model in European Union Countries - Hurbánková, Ľubica, 1980-
Analýza nezamestnanosti v krajinách Európskej únie na základe údajov o miere nezamestnanosti a počte nezamestnaných z webovej stránky Eurostat. Zmeny počtu nezamestnaných v jednotlivých krajinách EÚ v roku 2018 v porovnaní s rokom 2009, s najväčším a najmenším zvýšením, použitím nástrojov hospodárskej štatistiky prostredníctvom programu Microsoft Office Excel. Štvorfaktorový model analýzy počtu nezamestnaných, zmeny tohto ukazovateľa v závislosti od zmeny miery nezamestnanosti, miery ekonomickej aktivity, podielu populácie v produktívnom veku na celkovej populácii a celkového počtu obyvateľov.