Pochybenie správcu dane pri miestnom zisťovaní rozsudok Najvyššieho súdu SR č. 10Sžfk/30/2018 zo dňa 26. februára 2020 - Betáková, Jaroslava
Výber z judikatúry SR. Rozsudok Najvyššieho súdu SR, podľa ktorého pri určení toho, či bolo uskutočnené dodanie tovaru, nie je rozhodujúce nadobudnutie právneho vlastníctva v zmysle Obchodného zákonníka k tovaru žalobcom ako kupujúcim, napríklad tvrdením o odovzdaní a prevzatí tovaru podloženým príslušnými protokolmi, ale to, aby kupujúci získal právo disponovať s tovarom ako vlastník.