Využitie paralelných textov vo výučbe prekladu na príklade nemeckého hospodárskeho textu - Seresová, Katarína, 1967-
Definícia pojmu paralelný text a podkladový text. Výhody a možnosti využitia paralelných textov pri preklade odborných textov. Cielené použitie paralelných textov v didaktike prekladu.