Problems with Long-term Financial Sustainability of Export Credit Agencies - Pýcha, Mikuláš
Národná podpora exportu a skúmanie, či je podľa dohody OECD zabezpečená dlhodobá finančná udržateľnosť bez trvalej fiškálnej pomoci. Pravidlá o povolenej štátnej podpore v tejto oblasti stanovuje Konsenzus OECD, ktorý má zaručiť rovnaké podmienky pre všetkých vývozcov, podporiť hospodársku súťaž medzi vývozcami na základe kvality a cien tovaru a zároveň nenarúšať hospodársku súťaž. Hlavným cieľom je, aby každá agentúra pre vývozné úvery bola sebestačná bez potreby štátnych dotácií. Nedostatočnosť minimálnych sadzieb poistného z dôvodu poisteného úroku.