Pomenovania farieb v porovnávacej analýze slovanských jazykov - Uličná, Martina, 1971-
Analýza kolorizmov v jazykoch a ich porovnanie v slovenčine a ruštine. Teória základných farieb a základné farby v slovenčine a v ruštine. Pomenovania červenej, modrej, hnedej a sivej farby.