Interkultúrny prístup v procese humanizácie výučby cudzích jazykov - Kunovská, Ingrid, 1976-
Proces humanizácie výchovy a vzdelávania vo výučbe cudzích jazykov v interkultúrnom kontexte. Štyri oblasti uvedeného procesu: oblasť vzťahová (zmena postoja učiteľov k študentom či žiakom), oblasť cieľov výchovy a vzdelávania (nové smerovanie), oblasť obsahová (záujmy a potreby učiacich sa a zmeny v spoločnosti) a oblasť procesuálna (prispôsobovanie podmienok a prostriedkov aktuálnym tendenciám v realizovaní výchovno-vzdelávacieho procesu). Proces humanizácie výchovy a vzdelávania ako aktívne napredovanie a úspešná komunikácia v školstve s aplikovaním interkultúrnych kompetencií v rámci globalizovaného sveta.