<El> concepto del idioma en la fraseología del español de España y de México - Mocková, Nina, 1987-
Porovnanie a rozdielnosti idiómov súvisiacich s konceptom jazyka vo frazeológii európskej a mexickej španielčiny. Sémantická analýza zameraná na najčastejšie používané kľúčové slová týkajúce sa koncepcie jazyka, hlavných asociačných oblastí a štylistického znaku jeho neutrálnych, pozitívnych či negatívnych konotácií. Používanie konceptu jazyka vo frazeológii toho istého jazyka, avšak v dvoch rôznych kultúrach.