Soustavy lineárních rovnic v ekonomii - Coufal, Jan
Aplikácia matematiky v ekonómii, konkrétne lineárnej algebry a jej aplikácie pri opise a modelovaní ekonomických javov. Použitie množín lineárnych rovníc v ekonómii – Gaussova a Gaussova-Jordanova redukcia (Gaussova a Jordanova eliminačná metóda, Frobeniova veta – základné nástroje použiteľné na členenie viac premenných funkcií a matíc popisujúcich výrobu a pod.) a Leontiefova vstupno-výstupná (input-output) ekonómia (sofistikovaný a na dátach založený makroekonomický prístup, ocenený Nobelovou cenou v roku 1973).