Current State of the Absorption of EU Funds during the 2014-2020 Multiannual Financial Framework of the European Union in Slovakia - Kajánek, Tomáš, 1995-
Stručný popis fungovania finančných nástrojov - rozpočet Európskej únie a viacročný finančný rámec, analýza absorpcie finančných zdrojov európskych štrukturálnych a investičných fondov na Slovensku v priebehu minulých viacročných rámcov a stručný prehľad literatúry. Súčasné možnosti čerpania finančných zdrojov podľa nových pravidiel čerpania zavedených z dôvodu vypuknutia súčasnej globálnej pandémie SARS-CoV-2 a niektoré z príčin, ktoré v menšej či väčšej miere prispeli k nízkej úrovni čerpania fondov EÚ na Slovensku.