Interpretation of Customs and Traditions: Selected Good Practice throughout Europe - Novacká, Ľudmila, 1953-
Popis niektorých teoretických aspektov zvykov a tradícií a veľa príkladov, osvedčených postupov pri interpretácii zvykov a tradícií. Tradície a zvyky, ich vytváranie, uchovávanie, prezentácia a prenos medzi generáciami zabezpečuje spoločnosť žijúca na spoločnom území, ktorá sa vyznačuje určitým spoločenstvom a regionálnou identitou.