Jazykové osobitosti internetovej komunikácie ako prostriedok interkultúrnej komunikácie - Matytcina, Marina
Jazykové vlastnosti internetu ako prostriedku interkultúrnej komunikácie na základe jazykovej obsahovej analýzy skupín na Facebooku „У нас тепло и пахнет кофе“ („U nas teplo i pachnet kofe“) a „English is Fun“. Identifikácia zmien či odchýlok od obvyklých noriem a inovácií. Zmeny spôsobené zrýchlením vývoja jazyka vďaka internetu a globalizácii. Ilustračný materiál, zvukové nástroje, hypertextové odkazy, pravopisná variabilita, vynechanie či zvýšenie počtu interpunkčných znamienok a zjednodušenie gramatických tvarov ako vôľa autorov správ využiť všetky možné kanály v prenose informácií na dosiahnutie komunikačného cieľa. Používanie skrátených tvarov v diskusných fórach a v internetovej komunikácii.