Prediction of European Stock Indexes Using Neuro-fuzzy Technique - Janková, Zuzana
Koncepcia neurofuzzy modelu ako podporného nástroja na predpovedanie. Predikcia akciových trhov krajín strednej Európy, známych ako Vyšehradská štvorka V4, pomocou soft computingu. Testovaný model je konštruovaný kombináciou fuzzy logiky a umelých neurónových sietí. Pre prognózu vybrané celkovo štyri akciové indexy SAX, PX, BUX, WIG, ktoré sa líšia svojou likviditou a efektívnosťou.