Effect of Productive Age on the Real Estate Market - Poláček, Tomáš
Účinky veľkosti produktívneho obyvateľstva na trh nehnuteľností, presnejšie na cenu nehnuteľností. Zistenie, že „fuzzy“ premenná veku môže mať významný vplyv na trh nehnuteľností. Čím je populácia v produktívnom veku väčšia, tým viac nehnuteľností sa buduje, ale zvyšuje sa aj ich cena. Taktiež v rámci rastúcich cien na trhu s nehnuteľnosťami je možné pozorovať nárast dopytu po alternatívnom bývaní.