<The> Demographic Dividend and Economic Growth: An Integrated Theoretical Framework - Jafrin, Nusrat
Vytvorenie integrovaného teoretického rámca pre prechod k trvalo udržateľnému rozvoju v kontexte demografickej transformácie, vývoja vekovej štruktúry obyvateľstva, rýchlej digitálnej revolúcie, globalizácie a technologickej nezamestnanosti. Integrovaný teoretický rámec založený na teóriách demografického prechodu, komparatívnej výhody, teórii ľudského kapitálu a hypotéze „demographic dividend“ (demografického vekového prechodu) z hľadiska vývojových výziev technologickej nezamestnanosti. Využitie demografického vekového prechodu na podporu hospodárskej prosperity v krajine, ktorej obyvateľstvo je z veľkej časti ekonomicky aktívne. Odporúčania pre prípravu ľudí v produktívnom veku na hrozbu technologickej nezamestnanosti v snahe zvýšiť ekonomický rast.