Mapa svetového automobilového priemyslu sa mení - Horňák, Marcel
Automobilový priemysel ako kľúčový motor ekonomiky Slovenska. Úspech Slovenska v získavaní investícií do automobilového priemyslu v kontexte celosvetových procesov reštrukturalizácie tohto sektora priemyslu, súčasťou ktorých je aj hľadanie nových globálnych teritórií pre montáž automobilov a výrobu komponentov. Slovensko ako jeden článok reťaze v globálnej sieti produkcie vozidiel a postupný presun ťažiska výroby automobilov z tradičných makroregiónov sveta do nových teritórií.