Demographic Development in the Slovak Republic in Relation to the Age Management of the Company - Štuller, Pavol, 1975-
Jedným z najdôležitejších trendov ovplyvňujúcich trh práce v krajinách EÚ a konkrétne aj na Slovensku v nasledujúcich desaťročiach je akcelerujúci trend starnutia pracovnej sily. Jedným z možných riešení týchto trendov je aplikácia Age managementu na národnej, podnikovej a individuálnej úrovni s cieľom zabezpečiť pracovnú schopnosť starnúcej pracovnej sily. Aj napriek tomu, že slovenská populácia je jednou z najmladších v EÚ, je to zároveň jedna z najrýchlejšie starnúcich populácií v EÚ. Včasné a dôkladné uplatnenie Age Managementu tak môže zabrániť vážnym ekonomickým a sociálnym problémom krajiny.