Is the EU Accession of Western Balkans Facing a New Reality in the EU Enlargement Process? - Motro-Iljazi, Elida, 1962-
Vzorce rozširovania EÚ a integračného procesu týkajúceho sa správania pracovných síl v prístupných krajinách do roku 2016. Skúmanie, či pristúpenie západného Balkánu k EÚ čelí novej realite v procese rozširovania EÚ a či je minulosť a prítomnosť Chorvátska zdrojom odpovedí na budúcnosť Albánska v pristúpení k EÚ, pokiaľ ide o správanie pracovných síl. Existencia vzťahu medzi vedením krajiny a úspešnou ekonomikou krajiny vo fenoméne globalizácie EÚ. Existencia vzťahu medzi osobnostnými črtami a snahou viesť.