Investigating the Efficiency of Financial Markets: Empirical Evidence from MENA Countries - N. Ananzeh, Izzeddien
Preskúmanie efektívnosti skupiny arabských akciových trhov nachádzajúcich sa v regióne Stredného východu a severnej Afriky (MENA) podľa hypotéz Random Walk Hypotheses (RWH). Trhy v Jordánsku, Egypte, Saudskej Arábii, Spojených arabských emirátoch, Bahrajne a Ománe. Empirické výsledky všetkých testov odmietli RWH v slabej forme pre všetky trhy prostredníctvom všetkých použitých testov - Unit root test, Variance Pomerový test. Výsledok štúdie v rozpore s výsledkami mnohých štúdií uskutočňovaných na rozvinutých a rozvíjajúcich sa trhoch - znamenie neúčinnosti reforiem, ktoré prijali zodpovedné orgány na týchto trhoch.