Confidence in Digital Money: Are Central Banks more Trusted than Age is Matter? - Koziuk, Viktor
Odhalenie vzťahu medzi dôverou v rôzne formy digitálnych peňazí a vybranými premennými, ktoré môžu túto dôveru generovať. Zásadný význam veku ako prostriedku dôveryhodnosti relevantného pre CBDC (digitálna mena centrálnej banky) a kryptomeny. Tradičné faktory spojené s históriou inflácie a kvalitou menového poriadku (nezávislosť centrálnych bánk a vládne zákony) nehrajú v prípade CBDC žiadnu úlohu, ale sú dôležité v prípade kryptomien. Štrukturálne prvky (ako vývoj FinTech alebo sociálna dôvera), ktoré by mali podporovať dôveru v digitálne peniaze, sa nepovažujú za dôležité.