Platenie preddavkov v roku 2021 - Sandtner, Lucia
Počnúc rokom 2020 platia pre vznik povinnosti platenia preddavkov nasledujúce hranice: výška dane za predchádzajúce zdaňovacie obdobie je menej alebo sa rovná 5000 eur, alebo výška dane za predchádzajúce zdaňovacie obdobie je vyššia ako 5000 eur, ale nižšia ako 16 600 eur, alebo výška dane za predchádzajúce zdaňovacie obdobie je vyššia ako 16 600 eur. Ak skutočná výška dane za toto obdobie nie je ešte známa, je definovaný v §2 písm. u) zákona č. 595/2003 Z.z. o dani z príjmov v znp.