Vybrané determinanty zaměstnanosti osob v postproduktivním věku na trhu práce v České a Slovenské republice - Zubíková, Adéla
Trendy mier zamestnanosti osôb vo veku 65-69 rokov v Českej republike a na Slovensku v rokoch 1998 až 2017 a vybrané determinanty ovplyvňujúce tieto miery. Tieto determinanty podrobené štatistickej a regresnej analýze pomocou panelových údajov za obdobie rokov 1998 - 2017. Tri závery pre obe krajiny: zvýšenie dôchodkov nie je obmedzujúcim faktorom v zamestnávaní osôb vo veku 65-69 rokov; účasť osôb s terciárnym vzdelávaním je veľmi dôležitá, čo naznačuje potrebu podpory terciárneho vzdelávania a výsledky potvrdili význam determinantu zdravia osôb vo veku 65 - 69 rokov, z čoho vyplýva potreba stimulácie investícií do zdravia.