Podpora udržateľného rozvoja a obehovej ekonomiky v podmienkach Slovenskej republiky - Kollár, Vojtech
Strategické a programové dokumenty zamerané na trvalú udržateľnosť, ktoré boli prijaté na úrovni významných medzinárodných organizácií. Slovenská republika ako ich členský štát sa zaviazala uvedené deklarácie prijať a aplikovať v riadení štátu a pri formulovaní verejných politík smerujúcich k trvalej udržateľnosti. Strategické smerovanie trajektórie trvalo udržateľného rozvoja, podporeného novým ekonomickým prístupom obehovej ekonomiky v podmienkach Európskej únie a Slovenskej republiky.