Mzdové veličiny v roku 2021 - Danajovičová, Katarína
Aktuálne platné sumy potrebné na vedenie mzdového účtovníctva v roku 2021: minimálna mzda a minimálne mzdové nároky, príplatky a mzdové zvýhodnenia, životné minimum, základ dane a sadzba dane z príjmov fyzických osôb, nezdaniteľná časť základu dane, daňový bonus, trinásty a štrnásty plat, príspevok na rekreáciu a príspevok na športovú činnosť dieťaťa, poistné na sociálne poistenie (zamestnanec a zamestnávateľ), preddavky na verejné zdravotné poistenie (zamestnanec a zamestnávateľ), náhrada príjmu pri dočasnej pracovnej neschopnosti zamestnanca a nemocenské dávky, sumy stravného, cestovné náhrady, výška maximálneho príjmu počas evidencie na úrade práce a exekučné zrážky.