Účtovanie rozdelenia výsledku hospodárenia v účtovnej jednotke - Kolembus, Anton
Účtovanie rozdelenia výsledku hospodárenia vo verejnej obchodnej spoločnosti a v kapitálových spoločnostiach, s názornými príkladmi. Premietnutie hodnoty výsledku hospodárenia zistenej vo výkaze ziskov a strát v súvahe v rámci vlastného imania. Tvorba a použitie rezervného fondu. Štatutárne a ostatné fondy zo zisku, podiely na zisku v akciovej spoločnosti, výplata tantiém, podiely zamestnancov na zisku, dividendy, zvýšenie základného imania a úhrada straty v akciovej spoločnosti či spoločnosti s ručením obmedzeným.