Nová úprava dočasnej ochrany podnikateľov a malého konkurzu - Magočová, Barbora
Účinnosť nového zákona o dočasnej ochrane podnikateľov vo finančných ťažkostiach od 1. 1. 2021, vychádzajúc z právnej úpravy zákona č. 62/2020 Z. z., rozširujúc okruh osôb mohúcich žiadať o ochranu a významne posilňujúc práva ich veriteľov. Definitívne opúšťanie podmienky príčinnej súvislosti vzniku finančných ťažkostí s pandémiou ochorenia COVID‑19 spôsobeného novým koronavírusom, ktorá sa s ohľadom na aktuálnu situáciu predpokladá automaticky. Úprava racionalizácie podávania žiadostí o poskytnutia dočasnej ochrany, po novom len elektronickou cestou.