Vplyv reštriktívnych opatrení na medzinárodný cestovný ruch - Albertová, Alica
V roku 2020 počet návštevníkov v medzinárodnom cestovnom ruchu výrazne poklesol vplyvom zavádzania obmedzení v medzinárodnom cestovaní v súvislosti s pandémiou Covid-19. V období medzi januárom a augustom 2020 obmedzenie cestovania malo za následok až 70% poklesu počtu návštevníkov v medzinárodnom cestovnom ruchu.