<The> Influence of Selected Factors on the At-Risk-of-Poverty Rate of Slovak Households - Glaser-Opitzová, Helena, 1964-
Boj proti chudobe a sociálnemu vylúčeniu ako jeden z piatich hlavných cieľov stratégie Európa 2020 v krajinách Európskej únie v súvislosti so znižovaním chudoby a zlepšovania sociálneho postavenia obyvateľstva na Slovensku. Príjmová chudoba, hranica chudoby ako 60 % mediánu národného ekvivalentného disponibilného príjmu domácnosti. Pomoc rizikovým osobám, potreba zmapovania situácie a určenia faktorov výskytu chudoby. Analýza kvantifikácie vplyvu vybraných faktorov z databázy Štatistika Európskej únie o príjmoch a životných podmienkach (EU-SILC 2018) na mieru rizika chudoby v slovenských domácnostiach. Overenie vplyvu vybraných faktorov na mieru rizika chudoby pomocou modelu logistickej regresie v štatistickom nástroji SAS Enterprise Guide.