Financovanie fariem a rentabilita fariem na Slovensku - Tóth, Marián
Financovanie fariem a ziskovosť fariem v slovenskom poľnohospodárstve za obdobie rokov 2004 až 2018. Na základe agregovaných údajov hodnotený vývoj úverov. Na základe údajov o jednotlivých farmách hodnotená rentabilita fariem v členení na rastlinnú a živočíšnu výrobu. Na Slovensku dominujú veľké farmy, ktoré veľmi dynamicky nahrádzajú prácu kapitálom a využívajú úspory z rozsahu. Veľké farmy tiež dostávajú dominantný podiel priamych platieb z prvého piliera Spoločnej polľnohospodárskej politiky.