Determinanty čistého príjmu poľnohospodárskych podnikov a zhlukovanie regiónov Slovenskej republiky - Inkábová, Michala
Vplyv determinantov na ekonomickú situáciu slovenských fariem, ktorá je vyjadrená prostredníctvom čistého príjmu. Databáza Slovak Farm Accountancy Data Network (FADN), účtovný rok 2016, skúmaná pomocou viacnásobnej regresnej analýzy. Výsledky analýzy potvrdili štatistickú významnosť poľnohospodárskych dotácií a daňových sadzieb. Daň z príjmu identifikovaná ako najvýznamnejšia premenná.