Interkultúrna kompetencia: Významný predpoklad úspešnej cezhraničnej komunikácie a kooperácie - Helmová, Milena, 1954-
Skúmanie čo je to interkultúrna kompetencia a aký význam pri jej nadobúdaní má interkultúrne učenie. Predpoklad, že interkultúrne kompetentný jedinec má väčšie šance v osobnej i pracovnej úspešnosti pri strete s cudzou kultúrou, a tak dokáže predchádzať problémom. Predpoklad, že interkultúrne učenie rozhodujúcou mierou prispieva k lepšej osobnej i pracovnej pripravenosti jedinca na zahraničné hostiteľské prostredie, ako aj k pripravenosti hostiteľskej kultúry na cudziu kultúru.