Individual and Institutional Ownership, Firm Age and Productivity - Du, Jun
Celková produktivita výrobných faktorov predstavuje dimenziu výstupu, ktorú nemožno pripísať výrobným faktorom; je jedinečný pre firmu a je ústredný pre jeho konkurencieschopnosť. Vlastnícka štruktúra má však vplyv na produktivitu, ktorá sa s vekom firmy mení. Štruktúra vlastníctva, ktorá je optimálna pre nové firmy, nemusí byť optimálna pre staršie firmy. Dopady vlastníckej štruktúry, ktorá je definovaná podielom jednotlivcov na (všeobecne definovanom) inštitucionálnom vlastníctve.