Riadené dopĺňanie zásob podzemných vôd - Vrablíková, Dana
Úbytok zdrojov pitnej vody v podmienkach prebiehajúcej klimatickej zmeny. Postupný pokles zásob kvalitných zdrojov pitných vôd a možné konflikty medzi užívateľmi. Riadené dopĺňanie zásob podzemných vôd (MAR – Manage Aquifer Recharge) ako spôsob umožňujúci zachytávanie prebytočnej povrchovej a zrážkovej vody v obdobiach s vysokou vodnosťou a jej akumuláciu v hydrogeologických kolektoroch na využitie v počas nedostatku vody. Projekt DEEPWATER-CE s názvom Vytvorenie integrovaného implementačného rámca pre systém riadeného dopĺňania zásob podzemných vôd za účelom uľahčenia ochrany stredoeurópskych vodných zdrojov, na ktorom spolupracuje Maďarsko, Poľsko, Chorvátsko, Nemecko a Slovensko.