Role of Regional Tourism Organizations in Slovakia from Their Perspective - Marišová, Barbora
Rôzne funkcie organizácií destinačného manažmentu a rôzne pohľady na ich úlohu v systéme cestovného ruchu. Pohľad oblastných organizácií cestovného ruchu (OOCR) na Slovensku, ktoré môžu byť považované za organizácie destinačného manažmentu v slovenských podmienkach, na ich úlohu v rozvoji cestovného ruchu. Do výskumu zahrnutých 35 OOCR z celkového počtu 37. OOCR za svoju úlohu považujú hlavne marketing ich destinácie, rozvoj cestovného ruchu v destinácii, tvorbu produktov cestovného ruchu, či budovanie vzťahov medzi subjektmi pôsobiacimi v destinácii, ich koordináciu a podporu.