Podiely na zisku z daňového pohľadu - Brnová, Miroslava
Podiely na zisku, ako príjem podliehajúci zdaneniu, je pre daňové účely vymedzený v §3 ods.1 zákona č.595/2003 Z.z. o dani z príjmov v znp. (ZDP). V určitých prípadoch sa predmetné ustanovenie vzťahuje aj na podiely na zisku plynúce právnickým osobám uvedené v §12 ZDP, ktorý sa priamo odvoláva na §3 ods.1 ZDP.