Pragmatizmus účtovníkov - Burák, Emil
Kreativita označuje najmä schopnosť vytvárania novej pridanej hodnoty, potenciál k vynálezectvu a zlepšovacím nápadom i tvorba nových kultúrnych, technických, duchovných a materiálnych hodnôt. Kreatívny účtovník je šancou, príležitosťou a cestou k úspore financií, najmä daní. Každý múdry štát a každý riskmanažment v privátnom podniku by mal o kreatívnom účtovníctve vedieť a účtovnícku kreativitu strážiť.