Experimental Assessment of Friction Coefficient in Deep Drawing and Its Verification by Numerical Simulation - Evin, Emil
Tento článok sa zaoberá regresnými a analytickými modelmi, ktoré sa bežne používajú na stanovenie koeficientov trenia v určených oblastiach procesu razenia. Analytické modely boli overené experimentálnym testom prúžkovania za rovnakého kontaktu podmienky. Pri experimentoch a simuláciách boli použité oceľové plechy pre automobilový priemysel.