Blockchain přichází zatím pomalu - Toman, Pavel
Technológia blockchainu preniká aj do sveta logistiky a prepravy tovaru. Dáva firmám istotu, že môžu bezpečne zdieľať s ostatnými účastníkmi zásobovacích reťazcov, citlivé informácie, a že dáta vložené do systému, nie je možné nijako zmanipulovať. Táto technológia je špeciálnym typom decentralizovanej databázy, do ktorej sa uikladjú záznamy o transakciách a ktorá je chránená proti neoprávnenému zásahu. Uplatňuje sa napríklad v námornej preprave tovaru.