Záväznosť „EIA-rozhodnutí“ v následných povoľovacích konaniach podľa stavebného zákona - Gallová, Jana
Ochrana životného prostredia sa oprávnenie čoraz viac dostáva do popredia legislatívy. Zákony v tejto súvislosti ukladajú viaceré povinnosti obciam a mestám v rámci výkonu prenesenej štátnej správy ako stavebným úradom. Poukázanie na niektoré osobitosti právnej úpravy zabezpečujúcej vzájomné prepojenie podľa zákona o EIA s následnými povoľovacími konaniami uskutočňovanými stavebnými úradmi.