Význam medzilaboratórnych porovnávacích skúšok pre zlepšenie kvality odberu vôd - Kassai, Angelika
Poskytovanie programov skúšok spôsobilosti (PSS) a jednotlivých medzilaboratórnych porovnávacích skúšok (MPS) s cieľom dosiahnuť maximálnu spokojnosť účastníkov MPS – zákazníkov Národného referenčného laboratória pre oblasť vôd na Slovensku (NRL). Reakreditácia organizátora PSS (NRL) Slovenskou národnou akreditačnou službou koncom roka 2018. Preukázanie plnenia požiadaviek organizátora v rámci normy STN EN ISO/IEC 17 043 (Posudzovanie zhody – Všeobecné požiadavky na medzilaboratórne skúšky) s Osvedčením o akreditácii č. T-005 a Osvedčením o akreditácii č. S-100 v súlade s normou STN EN ISO/IEC 17 025 (Všeobecné požiadavky na kompetentnosť skúšobných a kalibračných laboratórií). Praktická a teoretická časť MPS.