Benefits of Teaching Abbreviations in English for Specific Purposes - Kapráliková, Ivana, 1974-
Význam skratiek ako významnej súčasti materiálov angličtiny na špecifické účely (ESP). Niekoľko rád, ako naučiť konkrétnu kategóriu skratiek. Používanie špecializovaných korpusov, ktoré poskytuje prostriedky na identifikáciu konkrétnych jazykových a diskurzných charakteristík príslušných disciplín, registrov a žánrov. Výhody korpusovej analýzy.