Transformácia nášho sveta podľa konceptu trvalo udržateľného rozvoja - Leško, Peter, 1989-
Ekonomický rast, ktorý je jednou z najdiskutovanejších tém, či už v nadväznosti na udržateľnosť alebo súčasný stav vyvolaný pandémiou COVID-19. Podľa OSN predstavuje udržateľný rozvoj taký rozvoj, ktorý umožňuje uspokojovanie potrieb súčasných generácii bez toho, aby boli ohrozené možnosti budúcich generácii, uspokojiť svoje vlastné potreby. Rôzne pohľady na udržateľný rozvoj a priblíženie implementačných nástrojov k jeho dosiahnutiu, akými sú Agenda 2030 alebo Slovensko 2030.