Implementácia autentického materiálu do výučby odborného cudzieho jazyka - Rizeková, Iveta, 1961-
Didaktické využitie autentického materiálu vo výučbe cudzieho jazyka v kontexte aplikovanej lingvistiky. Dôležitosť autenticity v cudzojazyčnej výučbe – prejavy a dokumenty určené rodeným hovoriacim v danej krajine sprostredkúvajú kontakt so situáciami z reálneho života a so živým jazykom. Možnosti využitia jednotlivých typov autentických dokumentov na hodinách odborného cudzieho jazyka. Výsledky dotazníkového prieskumu uskutočneného na študentoch aplikovaných jazykov s cieľom zistiť zastúpenie jednotlivých typov autentického materiálu a ich využívanie na hodinách odborného francúzskeho jazyka. Postoje študentov k otázke implementácie autentických materiálov do jazykovej výučby. Prispievanie autentických zdrojov k rozvoju komunikačných zručností, vnímaniu interkultúrnych rozdielov a motivácii študentov vďaka dynamickosti a interaktívnosti.