Možnosti zvládania šikanovania žiakov na školách - Kúbeková, Anna, 1976-
Šikanovanie, ktoré predstavuje nebezpečný spoločenský jav, pri ktorom je obmedzovaná osobná sloboda, ponižovaná ľudská dôstojnosť. Prípadová štúdia v príspevku venovaná prvému stupňu šikanovania – ostrakizmu, ktorý predstavuje prevažne psychickú formu násilia, ktorá sa prejavuje ignorovaním, prehliadaním obete či vylúčením zo skupiny.