Business Models of Start-ups and Their Impact on the Sustainability of Nascent Business - Slávik, Štefan, 1955-
Start-upy ako atraktívny obchodný fenomén, ktorý ponúka príležitosti na osobnú sebarealizáciu a mimoriadny obchodný rast. Prežitie a udržateľnosť začínajúcich podnikov závisí predovšetkým od kvality a vývoja ich obchodného modelu. Tento predpoklad však musí byť potvrdený terénnym výskumom. Terénny výskum sa zaoberal personálnym zázemím podniku, podnikateľským nápadom, štruktúrou obchodného modelu, dopadom kvality a stupňom rozvoja obchodného modelu na výkonnosť pri začatí podnikania. Každý začínajúci podnik bol individuálne preskúmaný na základe štruktúrovaného dotazníka a osobného rozhovoru so zakladateľom.