Framing the Pandemic and the Rise of the Digital Surveillance State - Maati, Ahmed
Pandémia ochorenia COVID-19 spôsobeného novým koronavírusom a možné zámienky na rozšírenie výkonných právomocí štátov, najmä digitálneho sledovania. Kvalitatívna obsahová analýza rôznych režimov a ich digitálneho dohľadu, s porovnaním vládneho digitálneho dohľadu v Indii, Izraeli a Singapure. Rozdielnosti v prístupe k digitálnemu dohľadu v demokracii a autokracii, prekrývanie liberálnej a neliberálnej rétoriky v jednotlivých prípadoch a neliberálne špecifiká v kategórii „demokratických spiatočníkov“. Ako sa zvýšený rozsah digitálneho sledovania môže stať novou normou naprieč typmi režimov a ako môžu vlády využívať či recyklovať rovnaké ospravedlnenia digitálneho sledovania po skončení krízy COVID-19.