Conceptual Frameworks in the Field of IT Management: Preliminary Study - Romanová, Anita, 1973-
Riadenie informačných technológií (IT) v súvislosti so zmenami vo vývoji IT a ich významu v obchodných činnostiach a správe IT v obchodnom kontexte. Koncepčné rámce používané v podnikoch v oblasti IT (CoBIT, ITIL), zamerané na pokrytie všetkých oblastí IT: správa, riadenie, bezpečnosť služieb, finančné hodnotenie či kontrola kvality a procesov. Analýza výsledkov predbežného dotazníkového prieskumu zameraného na podniky pôsobiace na Slovensku, využívanie koncepčných rámcov a vplyvy rôznych faktorov na ich využívanie. Medzinárodné štandardy ako ISO/IEC.