Srovnání geografické reprezentativity vlád České republiky a Slovenské republiky - Dvořák, Petr
Geografická reprezentatívnosť vlád v Českej republike a v Slovenskej republike. Obe krajiny sa líšia v postavení hlavného mesta, pretože v rámci Českej republiky jeho dominantné postavenie klesá, zatiaľ čo v Slovenskej republike si toto postavenie zachováva. Centralizácia ďalších okresov v okolí Bratislavy. Na druhej strane väčší počet regiónov v Českej republike ideálnejšie zastúpených alebo nadmerne zastúpených ako v Slovenskej republike.