Mezinárodní vazby a volební manipulace v soutěživých autoritářstvích - Bílek, Jaroslav
Úloha medzinárodného prepojenia pri rozvracaní a stabilite súčasných konkurenčných autoritárskych režimov. Testované predpoklady, že spojenie so Západom zvyšuje náklady na zneužívanie vlády v konkurenčných autoritárskych režimoch, pretože zvyšuje pravdepodobnosť, že západné vlády budú konať v reakcii na hlásené zneužitie. Naopak, prepojenie s autoritárskymi režimami znižuje náklady na represie a manipuláciu v konkurenčných autoritárskych režimoch, pretože autokratickí sponzori ako Rusko alebo Čína by mohli svojich spojencov podporovať na medzinárodnej úrovni.