Vnímanie liberálnej demokracie na Slovensku: latentné profily občanov - Baboš, Pavol
Zhoršenie kvality demokracie alebo dokonca dekonsolidácia demokracie v strednej a východnej Európe je už niekoľko rokov veľmi diskutovanou témou akademického výskumu. Na základe prieskumu verejnej mienky hľadanie systematických vzorov v podpore kľúčových princípov moderných liberálnych demokracií na Slovensku. Analýza latentných profilov odhalila štyri rôzne skupiny občanov a následne logistická regresná analýza odhalila faktory, ktoré odlišujú rôzne typy občanov.