O jednom type multiverbizačných spojení v odbornom anglickom jazyku a ich nácviku na seminároch ESP pre ekonómov - Ondrejová, Zuzana, 1953-
Metodické postupy a príklady cvičení pri implementácii verbo-nominálnych, kolokačných spojení do výučby anglického odborného jazyka. Typ tzv. analytických, multiverbizačných spojení (kolokácií), v štruktúre ktorých sa objavujú slovesá „to make“, „to take“ a „to give“ v spojení s podstatným menom odvodeným sufixiálne od synonymického slovesného ekvivalentu a pri ktorých existujú v angličtine ich synonymické jednoslovné ekvivalenty, napr. „to make a decision“ → „to decide“, ktoré sú príznačné pre súčasný anglický jazyk, najmä v objektívnych funkčných štýloch (odborný, publicistický a administratívny). Analýza skupiny študentov 1. a 2. ročníka absolvujúcich predmet Odborný anglický jazyk pre ekonómov na Ekonomickej univerzite v Bratislave. Problémy s osvojením spojení u študentov a prehľad spojení s ich synonymickými jednoslovnými ekvivalentami.